Känner du oro och stress i din vardag? Då är du en av många. Idag görs det mycket forskning om hur stress ska bekämpas och det finns allt fler lösningar. En sådan är den fantastiska roten ASHWAGANDHA som använts mot stress i över 4 000 år. I Sverige kan du hitta Ashwagandha som kosttillskottet KSM 66. Självklart, finns det även andra produkter som innehåller roten, detta var bara ett exempel. Kom gärna ihåg att örter och kosttillskott verkar inte omedelbart utan du behöver vänta någon vecka för att känna av deras effekt.

Vanligt med stress i vårt moderna samhälle

Stress och oro är väldigt vanliga i vårt moderna svenska samhälle. Forskning visar att över 1/3 av svenskarna lider av ständig oro i sin vardag, något som de har svårt att bekämpa på egen hand.

Det är även orsaken till att örter och kosttillskott bland annat innehållande Ashwagandha som motverkar stress är så pass populära. Kosttillskott kan oftast tas utan att ha konsulterat med en läkare. I det här fallet är det dock bra att fråga en expert innan du börjar ta tabletterna.

Att bekämpa oron

Att bekämpa en vardaglig oro och stress kan vara väldigt krävande uppgift. Forskning har visat att det finns flera olika metoder som är effektiva mot dessa två bovar. Här nedan har vi listat några nyttiga råd:

  • Rör dig varje dag. Om träning inte är din grej kan du bara ta en promenad i en park.

  • Bra sömn motverkar stress. Du måste sova minst 8 timmar om dagen.

  • Försök att koppla av. Hitta någon hobby som skapar lugn och ro.

  • Hitta tid för återhämtning. Ifall du haft en stressig period ska du avse tid för återhämtning. Återhämtning är något väldigt individuellt, hitta den som passar dig.

  • Känner du att du blir väldigt stressad på ditt jobb? Prata gärna med din chef för att få avlastning.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here