Varje familj har olika behov då varje familj lever på olika sätt. Något som dock är gemensamt för dem är att de oftast består av flera personer som i majoriteten av fallen gärna åker på semester någon gång per år, som behöver nya kläder och vill gärna leva i ett funktionellt och samtidigt vackert hem. Alla dessa behov kostar pengar. Är det nu så att familjens sparkapital inte alltid räcker till så kan det vara en bra idé att skaffa sig ett kreditkort för hela familjen.

Hur hittar du en sådan produkt egentligen när den svenska finansiella marknaden erbjuder så många och olika kreditkort? En bra utgångspunkt för ett sådant val är att titta på jämförelsesidor på nätet. Hittakreditkortet.se är bara ett exempel på en sådan. Jämförelsesidor ger dig en bra översikt av vad olika kreditkort erbjuder och vilket konsumentsegment de kan tillhöra. Det är utan tvekan ett enkelt och bekvämt sätt att få gott om information som lägger grunden till ett medvetet och förmodligen rättfärdigat val för en sådan kreditprodukt.

Gör en förundersökning

 

Det bästa rådet när du ska ansöka om ett kreditkort är att göra en grundlig förundersökning. Att titta på jämförelsesidor är ett sätt att informera sig på. Att ställa de rätta frågorna är ett annat. Vilka är dessa frågor? Ett urval av de viktigaste redogörs för här nedan:

  • Hur stor kreditsumma kan kortägaren räkna med?
  • Hur lång är den räntefria perioden?
  • Passar kreditkortet som ett familjekort? Omfattar det en familjeförsäkring eller hemförsäkring? Vilka andra förmåner kan familjen räkna med? Tänk på att det finns gott om olika kreditkort. De är nischade på ett sätt som gör att de passar olika behov och konsumenter. Med andra ord gäller det att leta sig fram till en produkt skräddarsydd till just dina önskemål.
  • Vad kostar kreditkortet i årlig avgift? Förekommer det andra former av avgifter?
  • Vad sker om en delbetalning missas?
  • Kan man omförhandla kreditkortets krav vid behov? Hur gör man det i sådana fall?

Dessa är en del av de väsentligaste frågeställningar som bör ställas vid val av ett kreditkort. De flesta artiklar, guider och jämförelsesidor på nätet ger svar på en del av ovanstående. Vissa frågor kan dock förbli obesvarade av informationen som finns på nätet. Vad gör du då? Välj gärna en utgivare och ställ frågorna direkt via dess kundtjänst.

Var noga med att läsa genom krav och villkor

 

Låt oss säga att du nu har gjort en grundlig förundersökning av marknaden och har valt ett kreditkort som verkar bra för familjen. Vad sker näst? Ett passande råd är att alltid gå genom krav och villkor innan du tecknar ett avtal med utgivaren.

Tänk på att sådana typer av dokument kan vara flera sidor långa men ta dig tid och läs genom dem för att vara säker på att du fått all information på förhand.

Ett kreditkort ger en många och olika möjligheter men glöm inte att det är pengar det handlar om. Ifall du missar en betalning eller det sker någon form av olycka och du är oförmögen att sköta dina återbetalningar på rätt sätt kan det bli problem. Ingen avråder från att ha ett kreditkort, tvärtom. Det är en fantastisk bra produkt vars breda användningsområde har lett till att det även är den populäraste idag. Tanken är att alltid vara försiktig när det kommer till finansiella tjänster och produkter, att alltid bekanta sig med krav och villkor innan du ens börjat använda någon av dem. Med allt detta sagt, får vi passa på och önska dig och din familj Happy Spending!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here