Har du precis renoverat hemma och behöver en ny induktionshäll? Eller är det så att den gamla gett upp och du behöver en ny för att kunna laga middag ikväll? Oavsett anledningen använder du dig av samma metod för att hitta induktionshällen för dig och ditt hushåll!

I denna text ger vi dig några tips med saker att tänka på när du köper en ny induktionshäll:

Ta del av tester online

Är du osäker på vilket märke och modell som är bäst? Självklart varierar svaret från hushåll till hushåll men det finns test induktionshäll du kan ta del av för att få mer information och på så sätt hitta vilken induktionshäll som fungerar bäst för dig och din familj.

Induktionshäll eller keramikhäll?

Om du är ny på detta med induktionshäll är det smart att först göra lite efterforskningar. En induktionshäll fungerar inte likadant som en keramikhäll. En keramikhäll fungerar som ett värmeelement, vilket innebär att det är själva spishällen som blir varm.

En induktionshäll däremot fungerar lite annorlunda. Det är inte själva induktionshällen som värms upp utan istället kastrullen, stekpannan eller grytan som är placerad på induktionshällen. Vilket innebär att en induktionshäll svalnar mycket snabbare.

En induktionshäll är mycket säkrare och även effektivare än en keramikhäll. Den värmer upp kastruller och stekpannor mycket snabbare samt att en induktionshäll inte startar om det inte står en kastrull eller liknande på plattan. Supersmart för dig som har barn hemma!

Har du rätt utrustning hemma?

Men för att processen i en induktionshäll ska fungera krävs det att kastrullen, stekpannan eller grytan är magnetisk. Annars fungerar inte processen överhuvudtaget, och du får kall middag tills du köpt in rätt utrustning. Vilket inte är särskilt gott!

Du kan lätt kontrollera det du redan har hemma med en vanlig magnet. Om magneten fäster vid kokkärlen kommer de att fungera på en induktionshäll. Men även om du har “fel” utrustning hemma kan det verkligen vara värt det att investera i nya kokkärl!

Dessutom är det bra att uppdatera köksutrustningen med jämna mellanrum. Det finns så många olika designer att välja mellan och även smarta och praktiska funktioner dina nuvarande kokkärl kanske inte har. Ta dig en titt på utbudet och gör en enkelt beställning!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here