Är det så att du har ett barn som använder napp eller funderar du kring detta med nappar och säkerhet? Vi ska försöka ge dig bra svar kring detta med nappar. Du kan för övrigt hitta fina nappar med namn, på Namnnappen. När barn föds, så har de en medfödd sugreflex, som är för att de ska få i sig mat. Dock kan sugbehovet vara olika stort hos olika barn. Just att suga kan fylla ett behov av närhet och tröst.

Att ha barnet hela tiden vid bröstet är ju kanske inte vad en mamma orkar med. Då kan en MAM napp vara en bra räddning.

När kan man börja med napp?

Du själv kan bestämma när och om det är dags att börja med napp. Socialstyrelsen ger rekommendationer om att det kan vara bra att låta bli de två första levnadsveckorna om det är problem med amningen.

Barn som har napp kan ha lätta för att somna i sin egen säng, istället för att behöva göra det i famnen.

Vad för napp ska du välja?

Det är viktigt med formen på en napp. Det finns rekommendationer från tandläkare som säger att det bör vara tunn sugdel. Det så att trycket inte är allt för stort på tänder och käke. Nappar från MAM har alla en symmetrisk sugdel samt att de alla är säkra när man talar om tändernas utveckling. Du kan köpa nappar av detta märke hos Namnnappen. Där finns även BIB napp med namn.

Saker att tänka på

Du bör alltid sterilisera nappen före användning. En MAM napp har en egen smart steriliseringsbox. Du bör även rengöra den då och då. Sen är det bra att byta ut napparna då de blir slitna. Så kontrollera alltid nappen så att den är hel. Du kan även provdra i den så att den sitter som den ska.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here