Tänk dig följande situation. Du har precis avbetalat huset och kan i lugn och ro njuta av ett eget hem. Det tog tid och kraft men äntligen är det över. Precis då börjar det kännas som att det är för trångt för er alla. Orsaken till det kan vara lite olika. I vissa fall utökas familjen med en ny medlem eller så har barnen blivit så pass stora att de kräver varsitt rum, ett rymligare sådant.

Vad är alternativen? Först och främst kan du ju alltid köpa ett större hus med detta innebär att ta ett nytt lån, och här menar vi inte små smslån, utan huslån med långa avbetalningstider. En annan variant kan kännas mycket enklare och bättre. Bygg ett uterum istället.

Bygg ett uterum

Uterum förknippas i många fall med utrymmen som placeras lite längre bort från huset och används på sommaren för att njuta av långa, ljusa kvällar. Eller så kan de förvandlas till vinterträdgårdar. Ja, uterum kan faktiskt se ut på det sättet men idag finns det även andra alternativ. Ett uterum vars funktion är som ett extra utrymme, som tillbyggnad till huset blir allt vanligare och är utan tvekan en perfekt lösning om huset blir för trångt för familjen.

Gör det själv eller anlita en professionalist

Det går att bygga ett uterum själv om man är lite händig eller har arbetat med liknande projekt tidigare. Dessutom finns det en del guider på nätet som kan vara till hjälp. Däremot om du inte har någon byggerfarenhet är det bäst att kontakta och anlita en professionalist.

Kontakta gärna en hantverkare eller byggfirma som arbetar med liknande uppdrag, presentera din idé och fråga hur mycket det kommer att kosta dig. Observera att de seriösa byggföretagen lämnar en offert efter de utfört ett husbesök. Internetofferter som ges på några minuter utan att företaget tittat på huset är inte tillförlitliga.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here