Om det är så att du har flera muskler som är stela och onda, så kan det vara smart att använda en så kallad massageboll på dem. Det på olika typer av triggerpunkter som finns på kroppen. Du kan hitta en mängd olika massagebollar på https://billigfitness.se/collections/massagebollar. Med hjälp av en eller flera sådana kan du sätta statiskt tryck på dina muskler. Det gör att de kan återhämta sig bättre och snabbare. Med hjälp av en massageboll så ökar man blodcirkulationen i kroppen som leder till att även dina muskler blir mjukare. En massageboll är bra för dig som tränar mycket, men även för dig som har ett arbete där du sitter still mycket. Eller du som bara känner att du har problem med rygg, axlar och nacke. En massageboll kan därmed vara bra för de allra flesta personer med olika problem.

Satsa på en bra massageboll

Det kan vara värt att satsa på att köpa en massageboll. Det så att du på egen hand kan ge massage till vissa delar av din kropp. Det går att använda den när du sitter upp så väl som när du ligger ner. Du behöver bara först lokalisera var det är du har ont. Eller var det är du är stel. Du ska sedan hitta den triggerpunkt som leder till detta ställe. Kolla gärna upp online hur triggerpunkter fungerar och hur du kan hitta dem på din egen kropp.

Med en massageboll kan du sedan göra flera olika sorters övningar. Det för att mjuka upp stelhet i ryggen, ge dig själv fotmassage, utföra nackmassage och massera axlarna. På nätet finns det gott om beskrivningar på olika typer av övningar du kan göra. Du kan även komplettera köpet av massageboll med en så kallad massagepistol, som även den är för att ge dig själv massage på olika delar av kroppen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here