Har ni precis blivit till en liten familj, med en bebis? Grattis! Du kanske märkte redan under graviditeten att din kropp förändrades en hel del? Inte bara det att magen växte, utan även att brösten dina blev tyngre, fick en annan form och kändes tyngre. Du kanske redan då satsade på att ha en mjuk och bekväm bh. När du nu ska amma, så underlättar det en hel del att använda dig av en amnings-bh. Det så att du kan sitta och ge ditt barn, på smidigt sätt och det utan att behöva ta av dig allt på överkroppen.

Hitta rätt bh för amning

Att hitta rätt storlek är viktigt när du ska köpa dig en amnings-bh. Du kan testa att lägga en hand innanför kupan, för får den plats där, då är det rätt storlek. Denna typ av bh flexibel och det är för att du ska kunna få plats med amningsinlägg. Sådana har man för att inte mjölken som läcker ibland ska ge fläckar på bh eller kläder. Se även till att den bh du väljer är skön att ha på och inte skaver eller sitter åt. Du bör även fundera på materialet i den. Det är rätt bra att ha en bh som är något stretchig samt att den inte bör ha sömmar.

En bra amnings-bh ska sitta bra, oavsett hur du rör dig, om du sitter eller ligger ner. Den ska ge stöd åt brösten på ett bra sätt, hela tiden.

En annan sak att kolla på den bh för amning du funderar på att köpa är hur knäppningen på den fungerar. Du bör välja en modell där du kan knäppa upp den med en hand. Du har ju barnet i den andra oftast. Se även till att köpa flera att byta av med, så att du kan tvätta dem.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here