Modern fireplace ina orange living room with picture in the wall - digital artwork. The picture art on wall is a my photo.

Moderna trender inom heminredning har länge präglats av naturmaterial och rena, naturliga linjer. Designmässigt är funktionalitet som inte tar för mycket plats ofta att eftersträva. Att intressera sig för heminredning kan helt klart betala sig, när önskar att skapa hemtrivsel. Dock bör man alltid komma ihåg att som familj skall man också kunna leva och verka i hemmet. Man skall uppleva att heminredningen är funktionell. Hemmet bör likaledes avspegla personlighet och intressen hos dem som bor där, om det skall kännas äkta och hemtrevlig.

Konst kan sätta färg och personlighet

Om man har ett modernt, praktiskt och stilrent hem, med fokus på funktionalitet och enkelhet – då kan det vara guld värt att använda konst och tavlor till att liva upp rummen. Dels kan man sätta färg på annars färglösa rum, eller nedtona annars allt för färgsprakande rum för den skull. Dels kan man sätta sin personliga prägel genom de motiv och stilarter man väljer att utsmycka med. Form, storlek och arrangering av tavlor inbördes, kan dessutom skapa häftiga effekter. På så sätt ser hemmet också genomtänkt ut. Men för maximal trivsel är det även viktigt att hela familjen trivs med de färger och motiv man utsmyckar med.

Modern abstrakt konst kan vara effektivt

Med abstrakt konst menas nonfigurativ konst, dvs. motiv som inte föreställer något specifikt och konkret. Oftast har konstnären haft ett tema, stämning eller ett utryck som denne önskar förmedla – men var och en som beskådar konsten kan själv förtolka och skapa sin mening. Eftersom denna personliga öppenhet finns implicerat är det ofta en smart kompromiss som tillgodoser hela familjens behov. Du kan bland annat finna modern abstrakt konst till förnuftiga priser hos online-galleriet Mynewart. Deras tavlor är dessutom alltid originaloljemålningar. Att de är skapade i olja ger bland annat klara och livfulla färger, och när det inte är tryckta kopior bliver alla tavlor unika, även om det finns andra med liknande motiv.