I en allt mera digital värld, kan det ibland vara ganska tillfredställande med fysisk läsning. Det är många gånger smidigt att läsa direkt på en skärm, men det är bara annorlunda att läsa fysiska artiklar, böcker eller tidningar. Det ena behöver ju inte heller utesluta det andra. Förutom att lästa nyheter eller böcker som man har skrivit ut, kan en skrivare hemma även användas till att skriva ut fotografier. Vi är många som har tusentals foton liggandes i olika mappar på en eller flera hårddiskar. Men vi tittar nästan aldrig på dem – de bara är där. Grovt kan man nog säga, att vi fotograferar som aldrig förr, men vi tittar inte lika ofta på gamla foton, som vi gjorde den gång man alltid skulle framkalla korten fört. Sen kom de i ett fotoalbum.

Bläck brukade vara dyrt – och så torkade det

Många slutade använda fotoskrivare hemma, eftersom bläcket var dyrt – och om man inte använde skrivaren på ett tag så torkade patronerna. Dessa problematiker finns det numera en lösning på. Så länge skrivaren är ansluten till strömkälla, har de flesta nyare modeller program som aktiverar bläcket med jämna mellanrum – helt enkelt för att det inte skall torka. När det gäller kostnaden för bläck, är det fortfarande relativt dyrt med bläck om man använder original. Själva skrivarna är billigare än de nog borde vara, tillverkarna skall ju tjäna pengar på något.

Kompatibla patroner med god kvalitet

Kompatibla bläckpatroner från externa tillverkare har hos många ett dåligt rykte. Detta eftersom det sålts en del av dem med dålig kvalitet. Men numera finns det billiga, kompatibla patroner att köpa som håller fin kvalitet. Om man exempelvis har en skrivare från Canon hemma, så kan man gå in på inkpro.se och skaffa Canon bläckpatroner till bra priser – och som fungerar fint. Till sist skall man komma ihåg, att om man önskar att skriva ut bilder /foton med bra upplösning, så är det viktigt att man använder rätt fotopapper. På ett vanligt, billigt standardpapper bliver det aldrig helt fotokvalitet, oavsett om skrivaren (inkl. bläck) som sådan är bra. Du hittar också Inkpro i Norge och i Danmark.