Många familjer bor i hus och en av husets fröjder är att den egna trädgården. Många gillar att vara ute på helger och fixa, rengöra och förbättra den. Trädgårdsskötsel är den perfekta hobbyn som inte kräver mycket tid eller resurser. En fördel är att du även får massor med frisk luft.

Viktigast är det att köpa av en licensierad försäljare som förvarat fröerna rätt. Ett bra tips är att även rådfråga försäljaren eller en annan expert när och hur du ska plantera de utvalda växterna för att få bästa möjliga resultat. På Impecta kan du få mossor med bra tips om hur familjeträdgården kan förbättras.

Bra frön gör susen

Bra frön gör susen, så säger experterna. Frön bör alltid införskaffas från butiker med rätt certifikat där de förvarats väl. Om du köper ett paket frön som suttit för länge i lager eller förvarats i en allt för torr miljö kan de i princip vara helt oanvändbara när de köps in.

Något annat att tänka på är när fröna ska planteras. Höst och vinter är inga bra årstiden men när våren börjar närma sig kan det vara en bra idé att sätta fröna i marken. Nästa steg är att vattna dem och invänta blomstertiderna som oftast kommer några veckor efter plantering.

En grön trädgård eller blommig sådan?

Vad gillar du? En helt grön trädgård eller en sådan där blomster och buskar tillför vackra färger och gott humör? Alternativen är många. Självklart, ifall du vill njuta av fina hyacinter eller doftande lavendel så krävs det kanske lite mer jobb.

Blommor måste plantera, vattnas och skötas om, något som en gräsmatta inte riktigt kräver av en. Många väljer att kombinera en gräsmatta med blommor. På det sättet får familjen lite av varje, nämligen en gräsmatta att sitta på och kanske ha picknick samt lite väldoftande blommor som gör upplevelsen komplett.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here