Många har ett intresse eller en hobby, som man någon gång tänkt att man kanske kunde ägna sig åt på full tid. Men man har valt att inte göra det, av olika orsaker. Men bara för att man har valt att inte satsa fullt ut på sin hobby kommersiellt, behöver det inte betyda att man inte kan tjäna pengar på sidan av. Om man skapar konst eller hantverk, eller om man kanske kan erbjuda coaching eller liknande tjänster. Att tjäna en smula pengar på det, handlar ofta om att man talar om för världen att man erbjuder möjligheten.

Sociala medier och hemsida

Det första steget, om man vill tala om för omvärlden att man har något att erbjuda, är ofta att skriva om det på sociala medier. Man kan skapa en enkel hemsida, där man beskriver vad man erbjuder, och därefter upprätta en liknande på de stora sociala medierna. Man kan starta med att dela och skriva uppslag om det till sin vänkrets, och samtidigt be dem om att dela budskapet. Med ganska enkla medel kan man nå ut till många, och sen handlare det bara om att hålla hemsidan uppdaterad, om man t.ex. flyttar eller byter telefonnummer.

Skylta med det fysiskt

Ett annat sätt att tala om för omvärlden att man kan erbjuda personliga produkter eller tjänster, är att helt enkelt sätt upp en eller ett par skyltar vid ens hem. Det är inte alltid möjligt om man bor ett stort lägenhetskomplekt, men bor man i en vill eller ett radhus är det stora möjligheter att sätta upp en skylt. Bor man i lägenhet kan man ibland lösa det genom att sätta upp en skylt på balkongen eller i ett fönster som vänder ut mot gatan. Det rekommenderas att man håller budskapet på skylten så enkelt och informativt som möjligt. Det handlar som sagt om att tala om för omvärlden att man kan erbjuda en vara eller en tjänst.