Det har aldrig tidigare lagts så mycket fokus på att komma ut i naturen, oavsett om det är på cykel, en löptur i skogen eller Stand Up Paddle surfing på vattnet. Möjligheterna är oändliga, och många väljer att prioritera naturen och den omgivningen som vi har precis utanför dörren. Speciellt i en tid som den här med avstängningar, att jobba hemifrån och barn som måste stanna hemma från skolan. Vi behöver alla komma ut och få lite frisk luft och inspiration under vardagen. En Sup bräda är fantastisk och kan bjuda på vind, sol och förnyad energi!

Vad behöver du för att komma igång?

Om du är ny inom världen av Stand Up Paddle finns det flera saker som vi vill rekommendera att du ska vara uppmärksam på innan du snabbt beger dig ut för att köpa in din nya Sup bräda. Vi rekommenderar att du alltid undersöker vilken typ av bräda du vill ha, vilken storlek och vad ditt behov är gällande sporten. Du bör nämligen försäkra dig om att du får den Sup brädan och den modellen som passar just dig och dina behov. Det finns många olika storlekar, och det kan ofta kännas som en djungel att hitta den rätta brädan. När du köper en Sup bräda finns det ett par saker som du bör försäkra dig om och samtidigt vara uppmärksam på att det följer med i paketet. Det är bland annat en pump, och gärna en pump med en bra barometer och ett fast bra tryck. En dålig pump kommer att ta evigheter att fylla på med luft i brädan, och du hinner bli trött i armarna innan du har fått en fungerande bräda. Till alla Sup brädor med respekt för kvalitet och konstruktion kommer du oftast att få en HP2 pump med som snabbt kan fylla den nödvändiga mängden luft i brädan.

Utöver pumpen ingår också en paddel som kan klickas ihop och samtidigt justeras på höjden. Oftast är det en standardpaddel till Sup brädor som gäller, och om du eftersöker en styvare eller en mer lättviktig paddel kommer vi alltid att rekommendera att du kontaktar din lokala surf-pusher för att hitta den rätta paddeln. En paddel i kolfiber kostar oftast minst 2 000 kronor medan en bra fiberglaspaddel kan köpas för mindre än en tusenlapp. I takt med att du blir en bättre surfare rekommenderar vi att du uppgraderar din paddel, och därmed blir du också tekniskt sätt bättre med din utrustning. Det hjälper till att säkerställa att du får en utmärkt upplevelse.

Därtill kommer en livsnödvändig fena som ska sättas i fenboxen. En fena är A och O för en fungerande Sup bräda, och utan en fena kommer du ingenstans. Se därför alltid till att du har fenan med dig och att den är korrekt monterad i brädan. En bra och stark fena ska inte underskattas. Fenan säkerställer riktningsstabilitet och hjälper till att garantera att du kan vrida och vända på brädan.

En rekommendation skulle vara att du, oavsett nivå, alltid använder en leash-line när du surfar på en Sup bräda. En leash-line är ansluten till fotleden och fästs vid brädan. Det hjälper till att se till att om du faller i vattnet så försvinner din Sup bräda aldrig helt från dig. Många välkända Sup märken inkluderar en leash-line när du köper en Sub bräda. Hitta Sup brädor här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here