Det finns en mängd olika vågar för olika tillfällen och sammanhang. Detta är ett av de mest noggranna instrument som finns. Vi använder dem till hälsa, medicin, livsmedel, hemmabruk och industri. Eftersom det finns så många olika varianter så kan det vara roligt att ta en titt på några av dem.

Bänkvågar

Flyttbara bänkvågar som får plats på arbetsbänken eller arbetsytan. Används oftast i industriella vägningsmiljöer och har inom olika industrier, en mängd olika användningsområden.

Dessa bänkvågar används bland annat till vägning, kontrollvägning, mätning, snabbt och exakt. För ökad produktivitet och lönsamhet för industrin. Även kallad bordsvåg eller räknevåg, som används till att räkna exempelvis muttrar och skruv vid lagerhantering och inventarier. De flesta butiksvågar är bänkvågar. Dessa finns även i hemmet, dit bland annat köksvågen hör till.

Personvågar

För privat och medicinskt bruk för att ta vikt och mäta sin hälsa.

Krokvågar

En form av hängvåg. Används både privat och industriellt. För att väga bagage, fångst vid fiske, att väga köttet vid jakt, att väga produkter via industrin. Allt som är praktiskt att väga genom att hänga upp det som ska vägas i kroken.

Bilvågar

Väger bilar och andra fordon. Används inom tull och polis men även på bilbesiktningen, verkstaden och hemma.

Precisionsvågar

Vid exempelvis labbet, eftersom den har en extrem känslighet och noggrannhet.

Portabel våg

Lätt och liten men med en extra stor noggrannhet. Smidig att ta med sig. Men de kan även vara större och ta högre vikter och ändå vara lätta att transportera och förflytta.

Pallvågar

Används inom lagerhantering, ofta integrerade i pallyft och truckar. Mäter lasten direkt.

Vågen är mångsidig och multifunktionell. Det finns en hel djungel av alternativ och användningsområden. Exempelvis så har bänkvågar en hel drös av olika syften och funktioner, och just denna används brett inom allt ifrån industrin, butiken, labbet, till privata hushåll. Viktig och smart. Praktisk och önskvärd.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here